FavoritTrade
Brikett, Tűzifa és Tüzeléstechnikai eszközök kereskedése
Favorit Trade Kft.
4400 Nyíregyháza, Inczédy sor 20-22.
+3642 212 800 | +3630 983 5586

Lopások, csalások a tűzifa-kereskedelemben

Ahogy közeledik a tél egyre gyakoribbá válnak a fűtéssel, és a tüzelőanyag beszerzésével a bűncselekmények. Bizonyára Ön is találkozott már tehergépkocsival házalókkal, akik ajánlata az aktuális kereskedelmi ártól szégyentelenül alacsonyabb volt.

Ezekben akereskedőkbenne bízzon meg! Ők azok akik a tüzelőt házhoz viszik, de a megrendelt mennyiségnél jelentősen kevesebb, vagy sokkal rosszabb minőségű fát szállítanak le. Persze ha az ügyfél mindezt észreveszi, és kéri hogy hivatalos helyen mérjék le az árut, akkor két választ kaphat tőlük:

1. „Kell vagy nem? Ilyen olcsón sehol sem tudod megvenni.”,

2. Szó nélkül továbbállnak.

Ami súlyosbítja a helyzetet, hogy ilyen esetekben előfordulhat, a tüzifa lopásból származik, amelyet később a rendőrség lefoglalhat, a család pedig tüzelő nélkül marad a téli szezonra. Ezek az utcai árusok manapság már kalodás kiszerelésben is árusítanak tüzifát, viszont a üregesen, össze-vissza rakják bele a kalodákba, még a végén kiderül, csak fele annyi tüzifát tartalmaz a kaloda, mint ahogyan az meg lett beszélve. Ebben az esetben bevett szokás, hogy a kalodát nem adják, csak kihajigálják belőle a tüzifát halomra, hogy még véletlenül se tudja ellenőrizni az ember, mennyire hézagosan van rakva az állítólagos köbméter, vagy erdei köbméter...

Hogyan védekezhet a csalók ellen? Néhány jó tanács tüzifavásárláshoz

1. Óvakodjon azTüzifa OLCSÓNinternetes, és újsághirdetésektől! Elsőre vásárnak tűnik, de higgye el, mindennek az árát meg kell fizetni, és a mai piacon van az az ár, ami alatt egyszerűen nem éri meg tüzifát árusítani, mert veszteséget termel a cégnek. Így azt tanácsoljuk, hogy a feltűnően olcsó ajánlatokat ne vegye komolyan, abban az esetben ha azt akarja kapni a pénzéért, amit megrendelt.

2. Fontos hogy megbízható forrásból vásároljon tüzelőt, a vásárlás részleteit pontosan tisztázzák.

3. Figyeljen oda arra hogy a megrendelésben sima köbméter, vagy erdészeti köbméter szerepel, ugyanis a kettő között lényeges különbség van.

1 erdészeti köbméter = 1.75 normál köbméter = 1 köbméter színtiszta fa

1 normál köbméter = 0,57 erdészeti köbméter = 0.57 köbméter színtiszta fa

4. Tisztázza a tűzifa fajtáját, illetve hogy ömlesztve, vagy kalodás kiszerelésben szállítják.

5. A megrendelés során érdeklődjön az árakról /tűzifa ára, szállítási, rakodási költség/, előre fizetés esetén ne felejtsen el számlát kérni, valamint egy dokumentumot, mely igazolja hogy ön kifizette már a megrendelt terméket, a cég pedig a megbeszélt időpontban kiszállítja.

6. A kapott számlát /vagy blokkot az áruról/ és a hozzá tartozó dokumentumokat /előre fizetés esetén a megrendelőt is, szállítólevél/ őrizze meg a téli szezonra, ezzel tudja igazolni hogy a tűzifa hivatalos forrásból származik. Éppen ezért utánvétel /helyszínen fizetés/ esetén se feledkezzen meg a számláról.

7. Az idős személyeknek tanácsoljuk, hogy tüzelő beszerzése esetén kérjék családtagjaik, rokonaik, vagy a helyi erdész segítségét.

8. A tüzelőanyagot tárolják zárt, biztonságos helyen.

 

Néhány adat, ami alapján jobban tájékozódhat miért is éri meg jobban mázsa helyett erdészeti köbméterre vásárolni a fát.

A mázsában megadott mennyiség az alábbiak szerint ellenőrizhető:

Image and video hosting by TinyPic

 


FavoritTrade
Brikett, Tűzifa és Tüzeléstechnikai eszközök kereskedése

Favorit Trade Kft. 2016

MSBT design