FavoritTrade
Bio Tüzelőanyagok, és Tüzeléstechnikai eszközök kereskedése
Favorit Trade Kft.
1148 Budapest, Mogyoródi út 69. I/6.
+36 42 410 628

Biobrikett vásár!!! Kiváló tüzelőanyag energiafűből

Az Európai Unió döntése alapján a tagállamoknak 2010-re a teljes energia felhasználásuk 12 %-át megújuló energiaforrásból kell fedezniük. Világszerte folynak kísérletek és kutatások az alternatív, megújuló energiaforrások hasznosítására. Magyarországon a szakemberek az energiafű termesztésében látják ennek egyik fontos lehetőségét.

A bio tüzelőanyagok szintén a megújuló energiaforrások korszerű termékei. Elsősorban fából, de más növényi eredetű anyagból pl.: energiafűből készülnek. Az igen száraz anyagokat felaprítják, majd kötőanyag nélkül nagy nyomáson különféle formába sajtolják. A különböző formájú brikettek (tojás, hasáb, rúd) stb.) kiválóan alkalmasak minden kandallóban, vagy cserépkályhában, és biotüzelésű kazánban való tüzelésre. Egyenletesen égnek, hamutartalmuk kicsi, bátran ajánljuk használatát.

A energiafűbrikett mindenfajta fűtőberendezésben jól használható. A megfelelő fűtési technológia elsősorban tapasztalati úton fejleszthető ki (huzatszabályozás, egyszeri berakott mennyiség, begyújtás, stb.)

A brikett fűtőértéke alapanyagtól függően 14-18 KJ/kg (3820-4300 kilokalória), ami hasonló a szuper minőségű tűzifáéhoz, de a tűztérben sokkal hatékonyabban használható „tűztömbösödő” tulajdonsága miatt

          

A rendszeres brikettfelhasználók kialakult közös véleménye, hogy ahová kell 20 kg jó minőségű tűzifa, oda ugyanolyan hőmérséklet eléréséhez elég 12-15 kg energiafűből készült brikett.

Hatékonyan használható égésgyorsító, égéstökéletesítő anyagnak is (száraz anyag, töménysége miatt gyújtós használata ajánlott, ízzás közben óriási hőenergia szabadul fel).

Rendszeres használata tisztán tartja a tűzteret és a kéményt, mert égése „ tökéletes égésnek” mondható.

Néhány információ magáról az alapanyagról, az energiafűről:

Az energiafű-fajták gyors növésű, igen magasra (2-3 méterre) megnövő fűfélék. Könnyen arathatók és száradás után a búzaszalmához hasonló eltüzelhető szálas anyagot adnak.

                               

Mélyre hatoló bojtos gyökérzete javítja a talaj szerkezetét. Kiválóan termeszthető gyenge adottságú, alacsony aranykorona értékű földterületeken is. Jól tolerálja a szélsőséges éghajlati viszonyokat. Helyben 10-15 évig termeszthető. Gazdaságos, mert nem jelentkeznek évente a talaj-előkészítés és vetés költségei. Jól tűri a szárazságot, de megél a sós vízállásos területeken is. Itt  tudhat meg többet az energiafűről.

A gyengébb minőségű talajon előállított energiafű energia alapanyag előállítására alkalmas. Az energiafűből készített biobrikett tüzelőanyagként való felhasználása iránt nagy az érdeklődés a távhőszolgáltatók, a hőerőművek, valamint a lakossági felhasználók részéről is.

Tudjon meg többet a cégünk által gyártott biobrikettről itt.

 FavoritTrade
Bio Tüzelőanyagok, és Tüzeléstechnikai eszközök kereskedése

Favorit Trade Kft. 2016

MSBT design