FavoritTrade
Bio Tüzelőanyagok, és Tüzeléstechnikai eszközök kereskedése
Favorit Trade Kft.
1148 Budapest, Mogyoródi út 69. I/6.
+36 42 410 628
ajánlatkérés

Ajánlatkérés
Minden mező kitöltése kötelező!Kérjük adja meg az ellenőrző kódot:Hybrid kazánok

A hybrid kazánok a kondenzációs gázkészülék, és a hőszivattyú technológia egyesítésével jöttek létre. A fejlesztés célja az volt, hogy egy olyan termék kerüljön piacra, melynek a legoptimálisabb beépítési és az éves ráfordítás költségei a lehető legalacsonyabbak legyenek. Nézzük a tényeket! Egy épületgépészeti beruházás költsége csak akkor térül meg, ha belátható időn belül „visszajön az ára” (4-5 év), vagyis ezen idő elteltével már csak „hasznot” vagyis megtakarítást hoz a végfelhasználónak. A hőszivattyú telepítése olyan irreálisan magas áron lehetséges csak, aminek megtérülési ideje akár egy emberöltő is lehet, ugyanakkor a hagyományos gázkészülék telepítése olcsó, de ott meg az éves költségek lesznek irreálisan magasak. Éppen ezért ajánljuk figyelmébe a hybrid kazánokat, melyek a kondenzációs kazán, és a hőszivattyú kollaborációjából született meg.

A hybrid kazánok működése

A készülék műszaki felépítése a következő: egy kombinált üzemű kondenzációs gázkészülék és egy levegős kültéri hőszivattyú egyszerre, vagy külön-külön állít elő meleg vizet egy belső 24 literes puffer tárolóban. Ez a meleg víz egy közös előremenő ágon egy szivattyú segítségével jut el a fűtési rendszerbe. Csak akkor fog hőszivattyúként működni amikor a leggazdaságosabb.

A berendezése öt értéket vesz figyelembe:

  • a gáz piaci ára;
  • a villamos energia piaci ára;
  • a külső hőmérséklet.,
  • a hőszivattyú COP értéke
  • a kazán hatásfoka adott előremenő fűtési hőmérsékletnél.

A kazán beüzemelésekor a beüzemelő beállítja a gáz és a villamos áram hatályos árát, a kazán pedig ezekből az értékekből folyamatosan kiszámolja a hatásfokot, valamint a COP értéket, és a leggazdaságosabb üzemmódra kapcsolva működik. Vagyis csak kazán, csak hőszivattyú módban, vagy hybrid üzemmódban (amikor a kazán és a hőszivattyú egyszerre működik) üzemel.

Előnyei:

  • A HYBRID alaphelyzetben hőszivattyúként próbál működni és figyelembe véve a gazdasági értékeket és a külső hőmérsékletet minden esetben komfort és gazdaságossági számítást végez, annak érdekében hogy mindig a megfelelő üzemben működjön.
  • Egy hagyományos kazán helyére feltéve és kedvezményes hőszivattyús áramtarifával üzemeltetve közel 50% energia megtakarítás érhető el.
  • A hagyományosnál korszerűbb kondenzációs technológiát kiváltva is kevesebb, mint 4 év alatt megtérül egy átlagos hőveszteségű (10 kW) családi háznál.

Hogyan tudom gazdaságosan működtetni?

A hőszivattyú működtetéséhez érdemes a kedvezményes árú hőszivattyús tarifát választani az áramszolgáltatónál. Két ilyen termék van, az egyik az úgynevezett GEO tarifa, a másik a H tarifa.  Mind a két kedvezményes tarifa a normál nappali áram árának a kétharmada körül mozog. Míg a GEO tarifa egész évben használható, addig a H tarifa csak a fűtési idényben (október 15-április 15). Különbség még a két kedvezményes tarifa között, hogy a G tarifa a nap 24 órájában szünetmentesen elérhető, a H tarifa esetében viszont csak 20 óra elérés a garantált és legfeljebb 2x2 óra áramkimaradás lehetséges a szolgáltatásban. Mind a két tarifa használható a HYBRID üzemeltetéséhez, a legfontosabb tényező a választásban a rendelkezésre állás és az ár.

Termék további képei:


FavoritTrade
Bio Tüzelőanyagok, és Tüzeléstechnikai eszközök kereskedése

Favorit Trade Kft. 2016

MSBT design