FavoritTrade
Bio Tüzelőanyagok, és Tüzeléstechnikai eszközök kereskedése
Favorit Trade Kft.
1148 Budapest, Mogyoródi út 69. I/6.
+36 42 410 628
ajánlatkérés

Ajánlatkérés
Minden mező kitöltése kötelező!Kérjük adja meg az ellenőrző kódot:Bio Brikett energiafűből (Jelenleg nincs raktáron)

Ha kiváló minőségű biobrikett után érdeklődik, akkor a legjobb helyen jár. Cégünk csak kifogástalan alapanyagokkal dolgozik, ennek köszönhetően az előállított termékünk vásárlóink kedvencévé vált. A biobrikett alapanyagát az energiafüvet helyi gazdáktól szerezzük be, akik bála formájában szállítják telephelyünkre ahol feldolgozásra kerül. Termékünk nem csak bio és hazai hanem szűkebb régiónkból származik a növénytől a felhasználóig! Ha szeretne többet megtudni a biobrikettről, kérjük olvassa el részletes tájékoztatónkat.

Energiafű

Az Európai Unió döntése alapján a tagállamoknak 2010-re a teljes energia felhasználásuk 12 %-át megújuló energiaforrásból kell fedezniük. Világszerte folynak kísérletek és kutatások az alternatív, megújuló energiaforrások hasznosítására. Magyarországon a szakemberek az energiafű termesztésében látják ennek egyik fontos lehetőségét.

Az energiafű-fajták gyors növésű, igen magasra (2-3 méterre) megnövő fűfélék. Könnyen arathatók és száradás után a búzaszalmához hasonló eltüzelhető szálas anyagot adnak.

Mélyre hatoló bojtos gyökérzete javítja a talaj szerkezetét. Kiválóan termeszthető gyenge adottságú, alacsony aranykorona értékű földterületeken is. Jól tolerálja a szélsőséges éghajlati viszonyokat. Helyben 10-15 évig termeszthető. Gazdaságos, mert nem jelentkeznek évente a talaj-előkészítés és vetés költségei. Jól tűri a szárazságot, de megél a sós vízállásos területeken is.

A gyengébb minőségű talajon előállított energiafű energia alapanyag előállítására alkalmas. Az energiafűből készített biobrikett tüzelőanyagként való felhasználása iránt nagy az érdeklődés a távhőszolgáltatók, a hőerőművek, valamint a lakossági felhasználók részéről is.

Biobrikett gyártási folyamat

A brikettálás első lépése az alapanyag darálása, mely ezek után egy tartályba kerül. Fontos, hogy a megfelelő brikkettálási folyamathoz a felhasznált anyag, jelen esetben az energiafű ideális  nedvességtartalma 6-16% között megfelelő, a kiváló minőségű árucikk előállításához 10-14%-os nedvességtartalom az ideális. 16%-os nedvességtartalom felett a minőség drasztikusan romlik, és a brikettálás lehetetlenné válik.

A tárolóedényben előkészített (ledarált) anyag, vagyis a biomassza a tárolósiklókba kerül, onnan pedig felső adagolással kerül tovább a brikettáló berendezésbe. Ezek után a ledarált energiafű préselés közben jelentősen megnövekedett hőmérséklet hatására különböző természetes kötőanyagokat /pl. lignin/ szabadít fel. Ezek után következik a tömörítés (tömörség 1-1,3 g/cm3), melyet 800 bar-nál (800 kg/cm2-nél) magasabb nyomással érünk el (mi általában 1000-1200 kg/cm3 nyomáson gyártunk), amikor is elkészül a körülbelül 6 cm átmérőjű, henger alakú késztermék, melyet 1 napi természetes hűtés után 10 kg-os zsákokba csomagolunk.

A biobrikett felhasználása

A bio tüzelőanyagok szintén a megújuló energiaforrások korszerű termékei. Elsősorban fából, de más növényi eredetű anyagból pl.: energiafűből készülnek. Az igen száraz anyagokat felaprítják, majd kötőanyag nélkül nagy nyomáson különféle formába sajtolják. A különböző formájú brikettek (tojás, hasáb, rúd) stb.) kiválóan alkalmasak minden kandallóban, vagy cserépkályhában, és biotüzelésű kazánban való tüzelésre. Egyenletesen égnek, hamutartalmuk kicsi, bátran ajánljuk használatát.

A energiafűbrikett mindenfajta fűtőberendezésben jól használható. A megfelelő fűtési technológia elsősorban tapasztalati úton fejleszthető ki (huzatszabályozás, egyszeri berakott mennyiség, begyújtás, stb.)

A brikett fűtőértéke alapanyagtól függően 12-16 KJ/kg, ami hasonló a szuper minőségű tűzifáéhoz, de a tűztérben sokkal hatékonyabban használható „tűztömbösödő” tulajdonsága miatt.

A rendszeres brikettfelhasználók kialakult közös véleménye, hogy ahová kell 20 kg jó minőségű tűzifa, oda ugyanolyan hőmérséklet eléréséhez elég 12-15 kg energiafűből készült brikett.

Hatékonyan használható égésgyorsító, égéstökéletesítő anyagnak is (száraz anyag, töménysége miatt gyújtós használata ajánlott, ízzás közben óriási hőenergia szabadul fel).

Rendszeres használata tisztán tartja a tűzteret és a kéményt, mert égése „ tökéletes égésnek” mondható.

Környezettudatosság

A BIOBRIKETT egy nagyon korszerű, környezetbarát tüzelőanyag, amely használatakor a környezetvédelem érdekei, a hulladék újrahasznosítás elvei, a természetes anyagok iránt érzett vonzódás és a kényelmi szempontok egyidejűleg érvényesíthetők. A tűzifa, a szén, a koksz és a szénbrikett helyettesítésére ajánlott környezetbarát energiahordozó legfontosabb tulajdonságai a következők:

  • természetes alapanyagokból (energiafű, szalma, nád, faforgács, faapríték, fűrészpor) készül
  • kötőanyagot (ragasztót) egyáltalán nem tartalmaz, ezért kémiai összetétele a természetes fáéval azonos
  • nedvességtartalma kicsi, ezért sokkal könnyebben, jobb hatásfokkal ég, mint a tűzifa
  • fűtőértéke nagy, kb. 16-18 MJ/kg (3820-4300 kilokalória)
  • hamutartalma kicsi, hamuja környezetbarát, a szénsalakkal szemben természetes növényi tápanyag, ezért kiskertekben műtrágya helyettesítésére kiválóan alkalmas.

Termék további képei:


FavoritTrade
Bio Tüzelőanyagok, és Tüzeléstechnikai eszközök kereskedése

Favorit Trade Kft. 2016

MSBT design