FavoritTrade
Bio Tüzelőanyagok, és Tüzeléstechnikai eszközök kereskedése
Favorit Trade Kft.
1148 Budapest, Mogyoródi út 69. I/6.
+36 42 410 628
ajánlatkérés

Ajánlatkérés
Minden mező kitöltése kötelező!Kérjük adja meg az ellenőrző kódot:Falegázosító kazánok

A faelgázosító kazánok olyan szerkezetek, melyek két különálló tűztérrel rendelkeznek, éppen ezért megtörténik a maximális energiahasznosítás, így gazdaságossá válik a fűtés.

A faelgázosító kazánok működési elve

A két különálló tűztér felső kamrájában „tökéletes égés”-nek nevezett folyamat megy vége. Ez a kifejezés azt jelenti hogy az égéshez szükséges oxigénmennyiségnél kevesebbet juttat az automatizált vezérlés az égéskamrába, így szénmonoxidban, szénhidrogénben és széndioxidban gazdag füstgáz szabadul fel, ami akár 55-65%-a is lehet az égésterméknek, melyet az utolsó kamrába vezet a rendszer. Ez az alsó kamra méretben kisebb, belső felülete kerámiából készült, aminek oka, hogy bírja a magas 1600-1800 °C-ot. Óriási hőenergia szabadul fel, az automatizált vezérlésnek köszönhetően az alsó és a felső kamra együttesen „tökéletes égést” biztosít.

Ha a működés során valamilyen túlmelegedési probléma merülne fel, a legtöbb esetben nem kell aggódni, mert a faelgázosító kazánok burkolata (vészhőcserélő), legalábbis a modellek nagy része, hővédelemmel van ellátva, mely szükség esetén hideg vizet juttat a rendszerbe.

https://www.youtube.com/watch?v=tn9MQwWlW0M

Miért gazdaságos?

  • Üzemeltetési hőfoka igény szerint változtatható
  • A vezérlés, az égés finomra hangolását, a tűztérbe juttatott levegő mennyiségének precíz szabályozásával illetve elfojtásával szabályozza. Ha a kazán hőfoka közelit az általunk beállított értékhez, a vezérlés fokozatosan csökkenteni kezdi a levegő mennyiségét, majd a kívánt hőfok elérését követően teljesen el is folytja a légellátást. Ezt követően indul a keringető szivattyú, amely a kívánt helyre juttatja a kinyert hőenergiát.
  • Akár 12 órára is elnyújtott égési idő
  • A hőcserélős puffertartályhoz kapcsolva, az elraktározott forró vízzel, gond nélkül biztosíthatjuk a használati meleg víz ellátást
  • A teljesítmény vezérelt modellek puffertartály nélkül is biztonságosak

Környezettudatosság

A felszabaduló füstgázt a vegyes tüzelésű kazánok, a cserépkályhák, és a kandallók az elvezetés hiányában nem tudják hasznosítani, ugyanis azonnal elillan a kéményen keresztül. Ezzel szemben a faelgázosító kazánok felhasználják ezt az energiaforrást is, így működésük közben maximális energiahasznosítást hajtanak végre.

Termék további képei:


FavoritTrade
Bio Tüzelőanyagok, és Tüzeléstechnikai eszközök kereskedése

Favorit Trade Kft. 2016

MSBT design